De Ingebeelde Zieke | DAMES&HEREN Een ànder theatergezelschap

“DE INGEBEELDE ZIEKE”

In “De Ingebeelde Zieke”, is bedrog, list, argwaan, omkoperij, etc. aan de orde van de dag.
Het personage Argan vindt dat hij héél ziek is. Dit wordt door zijn vrouw en overig personeel in stand gehouden. Zal hij bekomen van zijn waanidee?

Het jonge theatergezelschap heeft het stuk in een nieuw modern jasje gegoten, gelardeerd met veel muziek en eigen gezongen liederen. Er zit de nodige humor in het stuk. Dit alles maakt “De Ingebeelde Zieke” toegankelijk voor iedereen.

Cast:
Argan – Armand Harings
Toinette – Hetty Michielse
Angélique – Monique Delamboy
Purgon – Hilke Rooymans
Cléante – Luc Prevoo
Béline – Margriet Delamboy-Prevoo
De Bonnefoye – Hilke Rooymans

Auteur: Molière
Bewerking: Ad De Bont

Over DAMES&HEREN Een ànder theatergezelschap.

“Vaak zijn er amateurs die toneel willen spelen, maar niet of niet meer gebonden willen of kunnen zijn aan een vereniging. Ook spelers/speelsters die vanwege de keuzes in de eigen vereniging geen mogelijkheid krijgen ànder toneel te spelen kunnen meedoen in dit initiatief. De initiatiefneemster Marlies Harings Damoiseaux voert de leiding en de regie. Ze heeft tijdens haar vele jaren als speelster ontdekt dat er behoefte is om, in plaats van amusement, ook toneel te brengen met maatschappelijke thema’s die mensen raken of bezig houden.
Na mijn MBO-opleiding regie heb ik in 2015 de sprong gewaagd om in België te starten met de opleiding aan de Academie voor Woord en Spraak, afd.Regie en Podiumkunsten waar ik vervolgens het diploma gehaald heb in 2018.” 

Er zijn inmiddels vele belangstellende actrices en acteurs die willen deelnemen. Hierbij wordt, zoveel als mogelijk is, rekening gehouden met persoonlijke wensen zoals programma, repetitiemogelijkheden (middag/avond), locaties, voornamelijk in Zuid-Limburg. De samenstelling van de groep is dan ook steeds wisselend. Lid zijn is uitsluitend voor de duur van de productie.

Terug naar het overzicht

Regie:

Marlies Harings-Damoiseaux

Entree:

€ 13,50

Reserveren:

  • zo 9 feb 2025 15:00
Bestel uw tickets